Jackie Kennedy - modeikonen vars stil hyllas än idag!

Raka, ärmlösa klänningar utan markerad midja fick Jackie Kennedy att sticka ut i mängden av kostymklädda män på 1960-talet. Hennes stil präglades av enkla plagg utan distraherande mönster och detaljer men med noga utvalda accessoarer – däribland de lågklackade skorna.

Skorna, som idag säljs under varumärket Jack Rogers, har sitt ursprung på den italienska ön Capri i början av 1960-talet. Det var glansdagar och den tidens internationella jetsetfolk kopplade av längs Medelhavets stränder. Där fann den alltid välklädda Jackie Kennedy den sko som sedan blev Classic Jack Rogers Sandal, en platt sandal i fint läder med kantsöm och en ikonisk ”rondell”. Tillbaka i Palm Beach tog Jackie med sig skon till sin lokala skomakare och en klassisk design var född.

Designen vårdas än idag ömt av Jack Rogers och såväl ”rondellen” som den kännetecknande kantsömmen återfinns i dagens produkter. I Jack Rogers sortiment ingår numera allt ifrån den klassiska sandalen i flera varianter till högklackade sandaletter, boots, stövlar och väskor – allt med den tidlösa design som skapades av 1960-talets största modeikon.

Med ett par skor från Jack Rogers är du alltid välklädd – vid alla tillfällen – oavsett om det är en dag på stranden eller en galamiddag – that's Jack Rogers!

”Jag vill inte bli en modesymbol. Jag vill bara vara passande klädd”
Jacqueline "Jackie" Lee Bouvier Kennedy Onassis, (1929-1994) var USAs första dam 1961-1963 genom giftermålet med John F Kennedy.
Trots att det gått över 20 år sedan hennes död rankas hon fortfarande som en av tidernas största modeikoner.